VIDEO: speciál Martina Veselovského na téma ekonomika

10. říjen 2013
Speciál Martina Veselovského

Je ekonomická krize opravdu za námi? A co pro zlepšení situace udělají po volbách politické strany? To byla hlavní témata dalšího předvolebního speciálu Martina Veselovského.

Ze studia Radiožurnálu se představili Ivan Pilný z hnutí ANO, Pavel Bělobrádek z KDU-ČSL, Jiří Dolejš z KSČM, František Koníček z SPOZ, Milan Urban z ČSSD, Martin Kuba z ODS a Miroslav Kalousek z TOP 09.

„Je vidět, že strany vybraly lidi, kteří ekonomice alespoň trochu rozumí,“ soudil před začátkem přenosu Martin Veselovský. „Přece jen je ekonomika téma, které se nedá nijak, a omlouvám se za ten termín, okecat.“

Čtěte také

„Ptát se budu hlavně na to, jak nastartovat hospodářský růst, jak se budou hýbat daňové sazby a kam by měly směřovat případné investice,“ naznačil.

Je reálné další zvýšení minimální mzdy, nebo by to bylo pro řadu podnikatelů likvidační? Jak politické strany nahlížejí na zavedení takzvané milionářské daně? Může některá z kandidujících politických stran slíbit, že zajistí snížení celkové daňové zátěže občanů České republiky? A měla by vzniknout takzvaná finanční ústava?

Čtěte také

Poslechněte si záznam celé debaty kliknutím na odkaz přímo v tomto článku nebo se podívejte na přiložené video a dozvíte se, jaké odpovědi zástupci politických stran Martinu Veselovskému dali.

Tematické předvolební speciály vysíláme vždy v úterý a ve čtvrtek. Kromě nich Radiožurnál zařadil i dva speciály s lídry politických stran. První jsme vysílali 4. října. Druhý si můžete poslechnout 25. října od 12.30.

autoři: mav , als
Spustit audio