VIDEO: speciál Martina Veselovského na téma Evropská unie

24. září 2013
Speciál Martina Veselovského

Radiožurnál odvysílal první z předvolebních speciálů Martina Veselovského. Jeho hlavním tématem byla Evropská unie. Do studia si Martin Veselovský pozval Martina Kubu z ODS, Marka Ženíška z TOP 09, Kateřinu Konečnou z KSČM, Jana Hamáčka z ČSSD, Františka Lukla z SPOZ, Pavla Svobodu z KDU-ČSL a Věru Jourovou z hnutí ANO.

„Jednou z hlavních otázek bude – obzvlášť s pohledem do sousedního Německa, kde ve volbách drtivě zvítězila propagátorka společné evropské měny, zda sedm pozvaných zástupců politických stran bude, nebo nebude chtít pro Českou republiku euro,“ řekl před začátkem přenosu Martin Veselovský.

Právě možné přijetí eura tak bylo jedním z témat úterního předvolebního speciálu. Martina Veselovského však zajímalo třeba i to, co všechno dnes členství v Evropské unii Česku přináší, nebo naopak bere, a ptal se také na to, jaké by podle zástupců politických stran mělo být postavení Česka v Evropě. Politici odpovídali i na dotazy posluchačů, které přišly přes sociální sítě.

Čtěte také

Další předvolební debatu uslyší posluchači Radiožurnálu ve čtvrtek, kdy bude tématem bezpečnost. Debaty se konají dvakrát týdně, vždy v úterý a ve čtvrtek. Český rozhlas připravil i dva speciály s lídry politických stran – uskuteční se 4. a 25. října.

Záznam celého speciálu si kdykoliv můžete poslechnout v našem iRadiu. Přehrát si můžete i videozáznam debaty.

autoři: mav , als
Spustit audio