VIDEO: speciál Martina Veselovského s celostátními lídry

25. říjen 2013
Speciál Martina Veselovského

Vláda, která vznikne po volbách, převezme otěže od kabinetu nestranných odborníků. Tak to alespoň tvrdí premiér v demisi Jiří Rusnok. Martin Veselovský se v závěrečném speciálu ptal lídrů osmi stran s největší nadějí vstoupit do Poslanecké sněmovny, jak oni vidí současný stav země a jak hodnotí vládní kroky v posledních měsících.

Jak se nový parlament bude stavět vůči politicky agilnímu prezidentovi? Nalezl někdo z uchazečů opravdu silné téma, se kterým strhl voliče na svou stranu? Proč zůstává bezmála půl miliónu voličů do poslední chvíle na vážkách? To byly otázky pro předvolební finiš na Radiožurnálu.

„Debata bude zvláštní ze dvou důvodů: bude končit těsně před otevřením volebních místností a nemá jasně daná témata. Chceme dát voličům finální informaci, do jaké míry vážně a fér to dané politické strany myslí,“ řekl před začátkem přenosu moderátor Martin Veselovský.

Ze studia na Vinohradské třídě v Praze se představili Martin Pecina z SPOZ, Martin Stropnický z hnutí ANO, Pavel Bělobrádek z KDU-ČSL, Karel Schwarzenberg z TOP 09, Vojtěch Filip z KSČM, Bohuslav Sobotka z ČSSD, Miroslava Němcová z ODS a Tomio Okamura z hnutí Úsvit.

Kdykoliv si přehrajte videozáznam celého speciálu, nebo si ho poslechněte v iRadiu.

autoři: mav , pdu
Spustit audio