VIDEO: Vyřeší politici ve Zvoli u Prahy problémy s vodovodem? Jan Pokorný se ptal za vás

Poslední speciál Radiožurnálu před komunálními volbami jsme vysílali z Polyfunkčního domu ve Zvoli u Prahy. Jenže i o tuto budovu se místní politici přou. Proč? Ptal se tentokrát moderátor Jan Pokorný.

Jeho hosty byli: Miroslav Stoklasa (hnutí Jdeme dál), Tomáš Hájek (Zvole 2022) a Jana Straková (Spolu pro Zvoli a Černíky).

Zvole, to je 1700 obyvatel, dva rybníky staré téměř 800 let a nový Polyfunkční dům, ve kterém najdete například družinu, knihovnu nebo sál, který byl během vysílání speciálu zaplněn. Dům se však stává jedním z témat předvolební kampaně.

Čtěte také

„Výběrové vyhlášení jsme vyhlásili podle zákona,“ odmítá výtky svých politických konkurentů současný starosta Miroslav Stoklasa. „Za to dobré vás málokdo pochválí a za to špatné vždy můžete,“ dodává. Odmítá navíc, že by se lhůta 13 dnů na přihlášení do tendru nějak vymykala zákonu.

„Vadil mi celý přístup a příprava. Občané nemají informace o tom, co se děje. Není tu žádná koncepce,“ uvádí hlavní problémy Tomáš Hájek. Podle svých slov netvrdil, že došlo k porušení zákona, ale rád by, kdyby starosta změnil přístup.

školní družina v Polyfunkčním domě Zvole u Prahy

„Očekávala jsem větší zázemí družiny,“ zmiňuje hlavní problém Jana Straková. „Základní škola ve Zvoli má pět tříd a čtvrťáci a páťáci chodí odpoledne domů. To jsou však podle mě malé děti a měly by chodit do družiny,“ uvažuje.

Ve vysílání speciálu došlo také na spor týkající se kanalizace nebo stavby chodníků. Proč má obec už osm let problémy s vodou? To zajímalo nejen Jana Pokorného, ale i místní obyvatele, kteří dorazili mezi 17. a 18. hodinou do sálu Polyfunkčního domu ve Zvoli.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku. Nezapomeňte se podívat také na video záznam celé debaty.

autoři: jap , šše
Spustit audio