VYSÍLALI JSME: Jak si Česko vede v EU? Ptali jsme se kandidátů do Evropského parlamentu

Před 10 lety vstoupila Česká republika do Evropské unie. Co se nám v EU povedlo a co ne? Neprohospodařilo Česko uplynulých 10 let? A jak byly využity evropské fondy? Ptal se moderátor Jan Pokorný ve druhém speciálu Radiožurnálu před volbami do Evropského parlamentu.

Na otázky týkající se Evropské unie tentokrát odpovídali: Petr Jantač (Evropani.cz), Jan Szotkowski (Fair play – HNDP), Pavel Lukáš (Česká strana regionů), Otto Chaloupka (Republika), Michal Klusáček (Česká strana národně sociální), Ludvík Zifčák (Hnutí sociálně slabých), Tomáš Vandas (DSSS - NE diktátu Bruselu!), Jan Keller (ČSSD), Daniel Kroupa (SNK ED) a Štefan Tišer (Strana rovných příležitostí).

Čtěte také

Během vysílání se mluvilo také o situaci na Ukrajině a o její možnosti vstupu do evropského společenství. Dalším tématem byly evropské fondy nebo nová studie, podle které dohonily slovenské domácnosti v kupní síle ty české. Co z toho vyvodit?

Na závěr vybral Jan Pokorný některé body z programů jednotlivých politických stran a hnutí. Jak chtějí kandidáti do Evropského parlamentu prosazovat národní zájmy? A co to vlastně národní zájmy jsou?

Předvolební speciál si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku. Můžete si ho připomenout také prostřednictvím videa.

autoři: jap , šše
Spustit audio