Zvyšování minimální mzdy? Nekomplikujme život podnikatelům, míní Petr Fiala

„Zvyšování minimální mzdy jenom ohrozí tisíce pracovních míst, je to nástroj, který zvyšuje cenu práce a komplikuje život drobným a středním podnikatelům,“ míní předseda ODS Petr Fiala. Nelíbí se mu rovněž zpochybňování hlasování ve sněmovně v případě spotřební daně na benzín a naftu. Nejenom o těchto tématech mluvil v rozhovoru s moderátorkou Helenou Šulcovou.

„Levice občas mívá zkraty, 17 poslanců ČSSD nevědělo, o čem hlasují. Hlasování proběhlo regulérně a jsou pravidla hry, která musíme v demokracii dodržovat,“ komentuje Petr Fiala zpochybnění hlasování o snížení spotřební daně pohonné hmoty ze strany sociálních demokratů. „Jestli bude vláda pokračovat touto cestou, tak nevylučuji, že podáme ústavní stížnost,“ dodává.

Čtěte také

Další jeho kritika směřuje k otázce navyšování minimální mzdy, která podle něj může mít negativní dopad například v Ústeckém a Karlovarském kraji. „Pokud chceme podporovat střední a drobné podnikatele, aby vytvářeli pracovní místa, navyšování minimální mzdy je pro ně pouze komplikací,“ nastiňuje.

A co očekává jako předseda ODS od podzimních komunálních voleb? „Na komunální úrovni jsme silnou politickou stranou a ve volbách chceme uspět. Na řadě míst máme kvalitní starosty a komunální politiky,“ vysvětluje s tím, že stíny minulosti ODS nebudou hrát roli v rozhodování občanů.

Předseda ODS Petr Fiala mluvil ve Dvaceti minutách Radiožurnálu

Jak hodnotí nominaci Věry Jourové na eurokomisařku? K čemu pomohou obstrukce ve sněmovně? A proč navyšování minimální mzdy ohrozí tisíce pracovních míst? Na to odpovídal Petr Fiala ve Dvaceti minutách Radiožurnálu.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: heš , prh
Spustit audio