Filmžurnál27. června  2011 v 18:00  

Malý klenot

Malý klenot - Foto:  MFF KV

Malý klenotFoto:  MFF KV

Il gioiellino | The Jewel

Režie: Andrea Molaioli
Itálie, Francie, 2010, 110 min
soutěžní sekce 

Soutěžní film představuje umělecký ředitel festivalu Karel Och: 

Snímek je druhým filmem mladého italského režiséra Andrey Molaioliho, jehož debut jsme ve Varech před několika lety shlédli, šlo o zajímavý krimithriller Dívka z jezera. Jeho nový film Malý klenot je dramatickou rekonstrukcí jednoho z největších finančních skandálů v dějinách Itálie, vytunelování největší mlékárenské společnosti Parmalat. 

Je to velice suverénně natočený film se skvělou kamerou Lucy Bigazziho, který spolupracuje třeba s Paulem Sorrentinem, a s velice dobrými hereckými výkony. Ve filmu se objeví Tony Servillo, jeden z nejlepších současných italských herců, a vedle něj Remo Girone, slavný představitel Tana Caridiho z Chobotnice, na kterého si diváci určitě vzpomenou. 

Malý klenot je velice zajímavý film, asi diváky osloví, protože téma podvodného, podloudného jednání v rámci ekonomik je bohužel velice nadnárodní a přenosné. 

Scénář: Ludovica Rampoldi, Gabriele Romangoli, Andrea Molaioli
Kamera: Luca Bigazzi
Hudba: Teho Teardo
Výtvarník: Alessandra Mura
Střih: Giogiò Franchini
Produkce: Nicola Giuliano, Francesca Cima
Výroba: Indigo Film, Babe Films 

Hrají: Toni Servillo, Remo Girone, Sarah Felberbaum, Lino Guanciale 

Pořad: Filmžurnál 2011  |  Stanice: ČRo Radiožurnál
Čas vysílání: 2.–9. července 2011  
 

Nové články v rubrice

 

Diskuse

Český rozhlas si váží názoru posluchačů a má zájem o korektně vedenou diskusi. Vyhrazuje si proto právo skrýt příspěvky, které odporují dobrým mravům, jsou xenofobní, porušují platné zákony, poškozují dobré jméno Českého rozhlasu, nebo mají reklamní charakter.

Návod na použití diskusního systému DISQUS naleznete zde.

 
tyto komentáře používají systém Disqus

Sledujte nás

Další nabídka

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace