Bára Hrzánová

25. únor 2012

Hraje v divadlech na Jezerce, Bez zábradlí, ve Viole, ale také v Příbrami. Za svou hereckou práci získala Thálii a čerstvě ji můžeme vidět v české filmové novince Modrý tygr. Herečce Báře Hrzánové v sobotu otázky pokládal Václav Žmolík.

Za roli Helenky Součkové v Hrdém Budžesovi získala Thálii. To bylo už před devíti lety. Hra se však uvádí dodnes – a nejen to. Divadlo chystá už neuvěřitelnou 500. reprízu tohoto oblíbeného představení. Něco podobného by prý před lety během příbramské premiéry nikoho ani nenapadlo.

„Na světě to podle mě funguje tak, že pustíte-li se do něčeho bez toho, že byste přemýšleli o tom, jak to dopadne, býváte za svou odvahu odměněni. Těchto dárků z nebe přitom přišlo rovnou několik. Můžu si šestkrát do měsíce plnit veškerá dětská i herecká přání a zároveň tuto svoji radost sdílet s publikem – což také nebývá zcela samozřejmé,“ upozorňuje herečka.

Úspěch Hrdého Budžese přitom byl tak fenomenální, že si diváci některé z jeho replik přeříkávají společně s představitelkou hlavní role. „Na naše představení dokonce přišlo několik našich vietnamských spoluobčanů. Přestože jsem se divila, co mohou Vietnamci mít společného s Helenkou Součkovou, neustále se smáli,“ vzpomíná herečka.

Které repliky Hrdého Budžese jsou mezi diváky nejoblíbenější? A proč si během jeho hraní Bára Hrzánová občas připadá jako v kostele? Také na tyto otázky se Václav Žmolík svého hosta zeptal. Bára Hrzánová však přiblížila i nový film, v němž hraje a který nese název Modrý tygr.

Záznam celého rozhovoru s Bárou Hrzánovou a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: mjp
Spustit audio