Lukáš Konečný

23. duben 2012

V pondělí se moderátorka Lucie Výborná spojila po rozhlasových linkách do Ústí nad Labem. Jejím hostem byl tentokrát čerstvý mistr světa v boxu Lukáš Konečný. A pokud jste někdy propadli kouzlu filmů Rocky nebo Million Dollar Baby, pak vězte, že prý s profesionálním boxem nemají příliš společného.

„Na snímky o boxu se nedívám, nevyhledávám je. Boxu mám dost během celého dne a večerní odpočinek u něj mě neláká,“ přiznává Lukáš Konečný v úvodu rozhovoru. Dnes vyhledává spíš méně hodnotné filmy. „Komedie nebo klasické hollywoodské filmy, u kterých nemusím přemýšlet,“ dodává.

V současné době Lukáš Konečný odpočívá. Zároveň si však uvědomuje, že ho za více než 90 dní čeká obhajoba světového titulu. „Budu muset držet dietu. Mám podivné spalování a jídlo mi chutná, a tak shazování nabraných kil není nic jednoduchého,“ popisuje.

A jak se tedy amatérský boxer stane profesionálem? „Je to jen na jeho vůli,“ míní Lukáš Konečný. „V profesionálním boxu je výhoda, pokud za sebou máte amatérskou kariéru a medaile z velkých soutěží,“ dodává a upozorňuje také na výběr trenéra. „Trenér je velmi důležitý. Na úvod vám může dávat slabší soupeře, aby člověk pomalu rostl.“

„Samotný zápas nebolí. Bolí trénink a samozřejmě dieta,“ shrnuje Lukáš Konečný, podle něhož je začátek zápasu pro boxera výhrou. Lucie Výborná se ho ptala také na roli agrese v zápasech, ale také na budoucnost českého boxu. I to si můžete poslechnout v iRadiu.

Záznam celého rozhovoru s Lukášem Konečným a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio