Vavřinec Hradilek, kajakář, který získal stříbrnou olympijskou medaili

15. srpen 2012

„Až novináři mi po závodě řekli, že jsem jako první český sportovec vybojoval olympijskou medaili. Pak mi to došlo,“ zavzpomínal kajakář Vavřinec Hradilek na minuty po svém olympijském závodu, v němž vybojoval stříbrnou medaili. Ve středu si s ním povídala moderátorka Lucie Výborná.

Za medaili dostal Vavřinec Hradilek různé dárky od kamarádů a rodiny, ale jak dodává, největším dárkem bylo přivítání. „Společná radost po finálové jízdě hřála nejvíc,“ tvrdí a připomíná výjimečnou londýnskou atmosféru.

„Před závodem jsem si projížděl trať a lidé začali bouřit. Bylo to něco neuvěřitelného,“ popisuje. „Sám sebe jsem se ptal, jestli nejsem na fotbalovém stadiónu,“ vysvětluje Vavřinec Hradilek.

Na vodě se prý cítí dobře za jakýchkoliv okolností. „Například po návratu z Londýna jsem byl unavený, a tak jsem sedl na vodu a všechny starosti náhle opadly. Cítil jsem se v pohodě,“ přibližuje kouzlo vodních sportů Vavřinec Hradilek.

Kajakář Vavřinec Hradilek nastínil, jak důležitá je pro něj rodinná podpora

„Při závodě obvykle cítím euforii, je to zážitek,“ nastiňuje. „Něco do sebe má i sjíždění řeky v přírodě,“ uznává.

Proč si oblíbil Nový Zéland a jeho řeky? S kým s oblibou cestuje po světě? Proč by se rád podíval do Chile? A jak to, že raději nepočítal s olympijskou medailí? I to se dozvíte při poslechu audio záznamu rozhovoru.

Záznam celého rozhovoru s Vavřincem Hradilkem a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio