Simona Postlerová, herečka

21. říjen 2012

V neděli si moderátor Václav Žmolík povídal s herečkou Simonou Postlerovou, kterou můžete vidět v Divadle na Vinohradech a také v některých televizních seriálech. Proč se rozhodla nafotit kalendář na pomoc dětem z Bangladéše? A jak se jí spolupracovalo s fotografem Robertem Vanem?

„Robert Vano je profesionál, neustále se usmívá a ví, co říct, aby člověka neznejistil,“ vzpomíná na focení Simona Postlerová. „Zřejmě o nás hodně přemýšlel, a tak věděl, co chce. Ani jsme nebyli z fotografování unavení,“ dodává s tím, že výtěžek z prodeje kalendáře daruje organizace ADRA bangladéšským dětem.

„Prodej jednoho kalendáře zaplatí dva měsíce školní docházky pro jedno dítě,“ připomíná Simona Postlerová. „Projekt zaměřený na vzdělávání je jakýmsi průsmykem, aby bangladéšské děti mohly žít, nejen přežívat,“ zdůrazňuje.

Jak Simona Postlerová připomíná, na světě jsme jen na chvíli. „Co jiného můžeme dělat než pomáhat těm, kteří to potřebují,“ míní s tím, že z daru mívá radost nejen obdarovaný, ale i sám dárce. Svou rozvinutou schopnost empatie přičítá mimo jiné také herectví. „Herectví je skutečně otázkou empatie a citlivosti,“ připouští.

Hlas Simony Postlerové můžete znát i z mnoha dabovaných seriálů. Václav Žmolík se jí v této souvislosti ptal na dabování seriálu Gilmorova děvčata. „Právě tento seriál byl velmi náročný, protože hlavní hrdinky mluví rychle a v dlouhých souvětích,“ uznává. Připomíná zároveň, že nejdůležitější a zároveň nejtěžší je v dabingu nadhled a vtip.

V jakých chvílích ráda zpívá? Které herečky nejradši dabuje a kterými se nechává inspirovat? I to se dozvíte při poslechu audio záznamu rozhovoru.

Záznam celého rozhovoru se Simonou Postlerovou a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio