Anna Geislerová: Pomoc druhým je vysoce návyková

9. prosinec 2012

Alespoň pokud jde o hereckou práci, končí rok, který byl pro Annu Geislerovou mimořádně úspěšný. Posuďte sami: filmy Líbánky, Čtyři slunce a Vrásky z lásky, televizní seriál Nevinné lži nebo televizní minisérie Ztracená brána. Ve všech těchto projektech si letos úspěšná česká herečka zahrála. Nejen na její herecké projekty, ale i na tradiční dobročinný bazar v Mokré čtvrti se jí v neděli ptal moderátor Václav Žmolík.

Víte, co je takzvaný bazar v Mokré čtvrti? Pokud ne, pak vězte, že jde o každoroční dobročinný bazar, který vždy před Vánocemi společně se svými přáteli Anna Geislerová pořádá. „Letošní ročník je už devátý,“ počítá herečka.

Jak upozorňuje i na svých webových stránkách, tradiční charitativní předvánoční akce se kdysi před lety zrodila v kavárně. „Snažili jsme se přijít na to, co udělat se svým životem, jak se stát úspěšnými a bohatými. Tenkrát jsem prohlásila, že stejně nikdy nic nedokážeme – vždyť nejsme ani schopni uspořádat vlastní bazar pro kamarády,“ vzpomíná herečka.

Bazar nakonec vznikl – a co víc, nejen jako akce pro přátele, ale i pro veřejnost. „Peníze, které na bazaru vyděláme, dáváme na charitu,“ upozorňuje Anna Geislerová. „Když člověk zjistí, že něco, čím se baví, pomůže někomu jinému, jedná se o velmi návykový pocit.“

Lidé, kteří chtějí přispět i z vlastních zdrojů, mohou v pátek 14. prosince do pražského Divadla Disk nosit věci, pro které už nemají využití, ale které by mohly někomu jinému udělat radost. O co všechno vlastně Anna Geislerová a její přátelé stojí? Také na to se Václav Žmolík svého hosta zeptal. Padly však i další dotazy. Proč se vlastně bazar jmenuje bazar v Mokré čtvrti? A kam vybrané peníze směřují?

Záznam celého rozhovoru s Annou Geislerovou a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: als
Spustit audio