Eliška Balzerová: Z jeviště odcházím osvěžená jako po koupeli

25. květen 2013

V sobotu byla hostem Radiožurnálu charismatická herečka z Divadla Na Fidlovačce, která právě oslavila narozeniny. Víte, o kom je řeč? Přece o Elišce Balzerové. Po 10. hodině jí k narozeninám popřála také herečka Jana Švandová. A to přímo ve vysílání. S oběma si povídal moderátor Tomáš Voženílek.

„Eliška Balzerová je z Moravy a má tvrdý kořínek. Nikdy se nevzdá, je velký bojovník,“ popisuje Jana Švandová během krátkého telefonního rozhovoru. „Nezapře se, že je beran, který prosadí, co chce,“ zamýšlí se.

Čtěte také

Eliška Balzerová stojí v čele Divadla Na Fidlovačce. Jaké změny se jí podařilo prosadit? „Za jednu sezónu se bohužel nedá stihnout vše,“ přiznává. „Chtěli jsme se vrátit k myšlenkám, se kterými jsme divadlo před lety rozjížděli. Mělo být především české a lidové,“ zdůrazňuje.

Divadlo Na Fidlovačce však omladilo soubor a také zavedlo novinku – řadu pro nezadané. „Zatím jsme to vyzkoušeli a zkusili, co diváci na to,“ říká. Speciální řada v hledišti prý není určená jen pro mladé. „Při představení se může seznámit i starší dáma s novou kamarádkou nebo mladá žena může najít babičku na hlídání dětí,“ popisuje. Seznamovací řada by tedy měla sloužit různým generacím. „Uvidíme, jak to bude fungovat,“ uvažuje.

Čtěte také

Ani v tomto rozhovoru se Eliška Balzerová nevyhnula vyprávění o seriálu Nemocnice na kraji města. Proč se jí tolik líbí nemocniční prostředí? A z jakého důvodu nenatočila reklamu na dětské pleny? Také to se můžete dozvědět z audio záznamu rozhovoru.

Záznam celého rozhovoru s Eliškou Balzerovou a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio