Lenka Termerová: Z Ypsilonky se opravdu těžko odchází

27. červen 2013

Svým způsobem je seriálová rekordmanka. Ne snad že by hrála v tolika seriálech – ale její postava je ve Velmi křehkých vztazích, dříve Rodinných poutech, nejdéle se objevující postavou. „Původně byl seriál plánován na rok,“ upozorňuje Lenka Termerová v rozhovoru s Lucií Výbornou. „Že se vše nakonec šestinásobně protáhne, jsme netušili.“

To nyní, když vstoupila do seriálu Doktor z Počátků, je prý přesvědčená, že k ničemu podobnému nedojde. „Řekli nám, že půjde o letní záležitost,“ upozorňuje herečka. „I když uvidíme. Už jsem poučená,“ usmívá se.

Lenka Termerová, to však rozhodně není pouze seriálová a televizní herečka. Její jméno důvěrně znají i divadelní fanoušci. Vždyť který z nich by nevěděl o legendárním pražském Studiu Ypsilon!

O této pražské scéně se mimo jiného dlouhodobě traduje, že se z ní neodchází. Lenka Termerová to přesto udělala. „Celá situace k tomu dospěla,“ vzpomíná na to, jak v Ypsilonce podala výpověď.

„Odešel Marek Eben, Mirek Vladyka, Jitka Schneiderová… pnutí k odchodu nás tenkrát mělo vícero.“ V Ypsilonce mimochodem můžete Lenku Termerovou vidět i dnes – třeba v představení Svatá rodina.

Lenka Termerová, herečka

Ypsilonkou a televizními seriály rozhovor, který vedla Lucie Výborná, rozhodně neskončil. Přehrajte si jeho záznam a zjistíte třeba to, proč se chtěla kdysi Lenka Termerová vydat na východ nebo jak s jejím mužem, který pochází ze Sýrie, prožívají současnou situaci právě v Sýrii.

Záznam celého rozhovoru s Lenkou Termerovou a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout také v iRadiu.

autor: als
Spustit audio