Vojta Dyk: Bolek Polívka v sobě má něco otcovského

11. červenec 2013

Talentovaný, charizmatický, fanynkami obletovaný. To se o 28letém zpěvákovi a herci říká nejčastěji. Ale v soukromí je Vojta Dyk trochu jiný… Posuďte to sami prostřednictvím rozhovoru, který s ním vedla Lucie Výborná.

Do českých kin vstoupil snímek Revival Alice Nellis. Vojta Dyk v něm hraje mladého kapelníka, syna Bolka Polívky, který se pokouší o comeback. „Na filmu mě bavilo hlavně setkání čtyř vyzrálých muzikantů,“ popisuje.

Oněmi „čtyřmi vyzrálými muzikanty“ má na mysli čtyři hlavní postavy celého snímku: bývalé hudebníky a „rockery ve výslužbě“, kteří se po 40 letech rozhodli oživit dávnou rozpadlou kapelu.

Jedním z nich je právě Bolek Polívka, který hraje otce Vojty Dyka. „Bolek mě často svým hereckým výkonem dojímá,“ přiznává mladý herec a hudebník. „Má v sobě něco otcovského…“

Zpěvák a herec Vojta Dyk

S Alicí Nellis, režisérkou a scenáristkou Revivalu, bude určitě točit i nadále. Už nyní se mluví o filmu, který by spolu měli dělat na podzim. A o čem bude? „O andělech,“ usmívá se trochu tajemně Vojta Dyk.

Není na anděla Vojta Dyk trochu velký? Také na to se ho Lucie Výborná zeptala. Padly však i další otázky. Co chystá s kapelou B-Side Band? A jak se mu spolupracuje s Janem Svěrákem?

Záznam celého rozhovoru s Vojtou Dykem a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: als
Spustit audio