Seznamte se: tihle mladí muži ujeli Tour de France na koloběžce

25. červenec 2013

Zvládli to, co doposud nikdo před nimi – poprvé v historii Tour de France zdolali celou trať na koloběžkách. Polovina úspěšného týmu ve čtvrtek usedla ve studiu Radiožurnálu naproti Lucii Výborné: jmenovitě Michal Kulka, Jaromír Odvárka a Jan Vlášek.

Ujeli 3403 kilometrů z Korsiky až do Paříže, udělali skvělou reklamu České republice a taky koloběžkovému sportu. „Až na Champs-Élysées jsem věděl, že cestu dokončíme,“ říká Michal Kulka. „To mně bylo jasné už od začátku, že dojedeme,“ oponuje mu za všeobecného veselí Jaroslav Odvárka.

250 hodin ve 23 dnech. Počet ujetých kilometrů: 3403,5. Tolik statistika. Neuvěřitelný výkon, který šestičlenný tým koloběžkářů předvedl, to však nejsou jen čísla. Vezměte si třeba takové pivo.

Jestli teď kroutíte hlavou nad tím, co může mít právě tento alkoholický nápoj společného s koloběžkovým sportem nebo s letošní Tour de France, přečtěte si, co koloběžkáři říkají o výstupu na legendární Mont Ventoux.

„Fanoušci kolem trati jsou občas skutečně nevyzpytatelní – a podnapilí,“ usmívají se hosté Lucie Výborné. „Kolegy, kteří sjížděli Mont Ventoux autem, z něj dokonce vytahovali. Naopak pro nás, když jsme jeli na koloběžkách nahoru, vytvořili úzkou uličku, kterou mohl projet vždy jen jeden. Naložili nám šíleným způsobem: byli jsme polití pivem a vším možným. Byl to však neuvěřitelný zážitek.“

Jan Vlášek a Jaromír Odvárka

Zajímají vás další vzpomínky, které si účastníci Tour de France na koloběžce přivezli? Poslechněte si záznam celého rozhovoru. Slibujeme, že to stojí za to…

Záznam celého rozhovoru s Michalem Kulkou, Jaroslavem Odvárkou a Janem Vláškem a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout také v iRadiu.

autor: als
Spustit audio