Jiří Kromichal: Ve škole jsem se styděl přiznat, že chodím na golf

Kdy se profesionální golfový trenér dostane ke hře? Na dovolené, odpovídá bez zaváhání Jiří Kromichal, člen britské PGA, se kterým si v neděli dopoledne povídala ve vysílání Radiožurnálu moderátorka Patricie Strouhalová.

„Pracuji na hřišti a ve cvičném areálu, ale sám se ke hře dostávám jen na dovolené,“ přiznává Jiří Kromichal s tím, že volné chvíle a hru samotnou si proto pořádně užívá. Dovolená v zahraničí je podle něj ideální příležitostí, jak s golfem začít. „Stačí zavolat do golfového klubu nebo se zeptat na recepci v hotelu,“ radí.

V zahraničí přistupují ke golfu nekomplikovaně. „Těší se z toho, že máte o hru zájem. Golf patří k běžným nabídkám trávení volného času,“ zdůrazňuje Jiří Kromichal, který přiznává, že je smutný z pohledu na golf v Česku.

Čtěte také

Pořád ještě vnímáme golf jako zábavu pro bohaté? „Ke golfu se může dostat každý běžný občan,“ odpovídá Jiří Kromichal s tím, že jde o hru, která má 600letou tradici. A navíc se stále obejde bez rozhodčího, i když při velkých turnajích sleduje hru komise.

„Češi jsou národ šibalů,“ připomíná Jiří Kromichal. A tak nám prý neexistence rozhodčího stále dělá trochu problémy. „Musíme dorůst na úroveň golfu,“ zamýšlí se.

Byly doby, kdy se Jiří Kromichal styděl ve škole přiznat, že chodí na golf. Proč v nás stále přežívají předsudky vůči tomuto sportu? A jaká je dobrá sportovní průprava pro golf? Také to se můžete dozvědět. Stačí si poslechnout audio záznam, který najdete v tomto článku.

Záznam celého rozhovoru s Jiřím Kromichalem a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio