Zdeněk Chlopčík: Překvapení letošní StarDance? Taťána Kuchařová

14. prosinec 2013

Chtěli byste umět dobře tančit? Naučit se to je podle choreografa a tanečníka Zdeňka Chlopčíka jednoduché. „Když se ví, jak na to,“ dodává s úsměvem muž, který sedí v porotě soutěže StarDance. A právě o StarDance a tanci si s ním povídala moderátorka Patricie Strouhalová.

V soutěži StarDance hodnotí, jak tančí známé osobnosti. Uznává však, že i profesionální partneři po jejich boku dělají chyby. „Kdyby šlo o sportovní soutěž, jednalo by se o podstatné chyby, ale ve vysílání je neřeknu,“ uznává Zdeněk Chlopčík.

Překvapil ho ve StarDance někdo? „V každé řadě byl někdo,“ přiznává. Za jednoho z „medvídků“, jak mluví o lidech, kteří na první pohled nevypadají jako taneční typy, považoval Václava Vydru. „Ale z toho, co zatančil během závěrečného večera, jsem padl na zadek,“ popisuje. I letos ho někteří příjemně překvapili. Třeba Taťána Kuchařová. „Tančí fantasticky. Je srovnatelná s profesionálními tanečnicemi,“ domnívá se.

Čtěte také

A který tanec považuje za nejkomplikovanější? „Každý má své úskalí a je něčím náročný. Netroufl bych si hodnotit,“ zamýšlí se. Když se podle něj člověk učí náročné prvky, postupem času je zvládne odtančit a nakonec zjistí, že nejde o nic složitého. „Učení je jednoduché. Když se ví, jak na to,“ dodává.

Jak často tančí? Dá se životem skutečně protančit? Proč patří Italové a Rusové mezi evropské taneční špičky? A jak dlouho potřebují profesionálové trénovat před tanečním vystoupením?

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio