Začínáme končit, oznamuje mezzosopranistka Dagmar Pecková

25. duben 2014

„S tímhle repertoárem můžeme vystupovat dalších 25 let,“ tvrdí Dagmar Pecková. Známá mezzosopranistka zve na koncertní turné Začínáme končit, na kterém se představí spolu se Štefanem Margitou. Ve vysílání Hosta Radiožurnálu navíc představila své nové dvojalbum s názvem Sny.

„Se Štefanem Margitou jsme si říkali, že spousta kolegů dlouhá léta koncertuje se zaručeně posledním vystoupením. Chtějí mít narváno,“ vysvětluje Dagmar Pecková název turné.

Zlom v kariéře jí přineslo dílo Gustava Mahlera. „V Československu ho tehdy nebylo možné slýchávat příliš často, nebyl žádaný,“ připomíná.

Čtěte také

Jenže hudba Gustava Mahlera může člověka přivést na rozcestí. Zvlášť, když negativní myšlenky Mahlerovy hudby začnou ovlivňovat způsob vašeho myšlení. „Člověk musí umět být na jevišti a být doma,“ zdůrazňuje Dagmar Pecková nutnost rozdělení rolí.

Mimo jeviště se Dagmar Pecková nesnaží zaujmout image dokonalé operní divy. „Člověk by se měl posuzovat podle schopností, ne podle vzhledu,“ míní a připomíná, že okolí od ní vždy čekalo docela jiné chování.

Dagmar Pecková představila své nové dvojalbum s názvem Sny

Jaké? Proč zumbu považuje za opravdový sportovní výkon? A z jakého důvodu je ráda, že operním zpěvákům není na jevišti rozumět? Také to jste mohli slyšet mezi 10. a 11. hodinou.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio