K jemně anglosaské hudbě jsem napsal texty v češtině, říká o desce Identity Ondřej Brzobohatý

14. červen 2014

„Možná mám mnoho tváří, ale identitu jedinou,“ upozorňuje herec a muzikant Ondřej Brzobohatý, když mluví o své nové sólové desce, která nese název Identity. Své písně nechce nijak škatulkovat, populární muziku ale považuje za vysokou ligu. „Nebudu se tvářit, že jde o žánr jazzu nebo soulu, jde o pop, který má inspiraci v různých stylech,“ říká o novém albu v rozhovoru s moderátorkou Patricií Strouhalovou.

„V životě jsem se původně rozhodoval mezi kuchařením a skládáním, v dětství jsem toužil být kuchařem,“ usmívá se. Nakonec si své přání nechal rozmluvit a vydal se na dráhu muzikanta – hrál na housle, zkoušel bicí a později se přihlásil na konzervatoř.

K rozhodnutí natočit vlastní desku kráčel postupně. „Nápad mne začal bavit čím dál více, začal jsem hrát po klubech a kluci mi dali impuls, abych začal dělat něco nového,“ vysvětluje. Některé tuzemské skupiny skládají texty k písním v angličtině, on ale zůstává u češtiny. „Hudba je jemně anglosaská, ale já chci blíže k českým posluchačům,“ nastiňuje.

Čtěte také

A věděli jste, že Ondřej Brzobohatý také rád fotografuje? „Rád fotím dveře, protože u každého z domů, které na ulici míjíte, jsou jiné. Mám rád prvorepublikové, ale i starší domy – vstupy do nich mají své kouzlo,“ říká.

Co připravuje Ondřej Brzobohatý ve filmové muzice? Jak vedla jeho cesta k nové desce Identity? A co nejraději vaří? I to jste mohli slyšet mezi 10. a 11. hodinou v Hostu Radiožurnálu.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: prh
Spustit audio