Karel Roden o snímku Fotograf: Jan Saudek má v sobě bol. A nikdo neví jaký

10. září 2014

V divadle zkouší hru Sex pro pokročilé a do kin už brzy vstoupí jeho nový film o Janu Saudkovi. „Na premiéře se asi budu hodně stydět,“ přiznává herec Karel Roden. Proč se rozhodl vzít roli Jana Saudka?

Ze začátku měl problém, jestli se do snímku Fotograf vůbec pustit. „Nejsem úplně extrovertní člověk, ale něčím mě to lákalo,“ uznává Karel Roden. Zalíbila se mu rozporuplnost postavy známého českého fotografa.

„Moc toho z něj nedostanete,“ popisuje jejich vzájemná setkání a dodává, že celá show, kterou okolo sebe Jan Saudek vytváří, může být jen zastíráním daleko hlubšího problému.

„Někde v sobě má bol a nikdo neví jaký,“ uvažuje Karel Roden, který před natáčením váhal i proto, že není Janu Saudkovi příliš podobný. Současně připomíná, že ho dokáže při hraní rozhodit snad cokoliv. „V takových chvílích se začnu stydět a cítím, jak je to všechno špatně,“ přibližuje.

Čtěte také

Trému mívá i na jevišti. „Z toho, že zapomenu text, zamotáme se a nedohraji představení,“ upřesňuje a připomíná zkoušku divadelní hry Sex pro pokročilé, komedii o vyhořelém vztahu, který se partneři snaží znovu oživit. „Na povrch však vyjde spousta problémů,“ prozrazuje Karel Roden.

Proč je prý při natáčení ve zvláštním transu? Proč si myslí, že vždycky jde něco zahrát úplně jinak? A z jakého důvodu s oblibou pozoruje lidi? Ptala se moderátorka Lucie Výborná po 10. hodině.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio