Aneta Langerová vydává desku Na Radosti: Pochopila jsem, co je v životě důležité

1. prosinec 2014

Aneta Langerová představuje své čtvrté studiové album. Deska Na Radosti vznikala uprostřed samoty šumavských lesů, přesto nepůsobí zadumaně. Čím to? Ptal se známé zpěvačky moderátor Petr Král.

Nadhled, větší vyspělost – těmito slovy popisuje Aneta Langerová svou novou desku, na které spolupracovala také s hudebníkem Jakubem Zítkem. „Chtěli jsme vyprávět příběhy,“ přibližuje hlavní téma alba.

A tak se spolu vydali daleko od civilizace. „Neměli jsme signál a číhali v lese na jeleny,“ popisuje atmosféru. Studio si udělali z kuchyně, proto na desce můžete slyšet reálné zvuky – třeba praskání ohně.

Hlavní náplní je pro Anetu Langerovou hudba, a to od doby, kdy vyhrála pěveckou talentovou soutěž. Před 10 lety se jako 17letá dívka stala hvězdou a byl na ní vidět strach ze slávy. „Už ho nemám. Pochopila jsem, co je pro mě v životě důležité,“ přiznává. Na tom totiž podle ní stojí sebevědomí člověka.

Jak se jí hrálo ve filmu? Čím ji inspirovala svatá Kordula, patronka lodníků? Jak se jí zpívala píseň Karla Kryla? A čím by byla, kdyby se nestala zpěvačkou? I to jste mohli slyšet mezi 10. a 11. hodinou.

Čtěte také

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio