O břevno jsem se naopíral až až, tvrdí Dominik Hašek. Jeho novou motivací je byznys

10. březen 2015

Před třemi lety ukončil Dominik Hašek hokejovou kariéru, byl uveden do Síně slávy NHL, jeho dres byl vyvěšen na stadionu v Buffalu i v Pardubicích. Bývalý hokejový brankář má sice z podobných ocenění radost, ale připouští, že by se rád posunul dál.

„Nikdy jsem nehrál hokej proto, abych byl někam uvedený,“ přiznává Dominik Hašek, který se soustředí na budoucnost a odmítá žít minulostí, byť na hokejovou kariéru občas zavzpomíná. Současně doufá, že posledním uvedením do síně slávy během nadcházejícího světového šampionátu v hokeji podobné oficiality skončí.

„Naopíral jsem se o břevno až až,“ říká dnes s oblibou. Dominik Hašek sice pořád hraje hokej a pravidelně jednou týdně se vydává na led, ale vidět ho můžete už jedině v obraně. Jeho brankářská výstroj tak zůstává dobře schovaná. „Naposled jsem chytal v exhibičním zápase, který se konal k výročí nehody Ivana Hlinky,“ vzpomíná.

Hokejová kariéra měla jednu velkou výhodu – nalinkovaný život. „Byl to rytmus, o kterém se nepřemýšlí,“ komentuje s časovým odstupem sportovní program hokejistů v NHL. Jenže každá sportovní kariéra jednou skončí.

Čtěte také

Dominik Hašek se proto dal na myslivost, chodí do lesů se svým psem a také se začal věnovat byznysu. „Soustředil jsem se na nový nápoj, který jsme vytvořili asi rok a půl zpátky. Snažím se ho prodávat na našem trhu,“ přibližuje. „Je to moje životní motivace,“ dodává.

Dominik Hašek

Bývalý hokejista se mimo jiné rozhodl podpořit Evu Michalákovou v boji s norskými úřady o dvě děti, které jí byly odebrány. „Maminka si alespoň zaslouží šanci, aby byla se svými dětmi. Dělám správnou věc,“ věří Dominik Hašek.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio