Ladislav Kamarád

12. červen 2009

Přírodní scenerie a oblasti, jichž se dosud nedotkla lidská činnost - právě taková místa učarovala Ladislavu Kamarádovi. Světově uznávaného fotografa krajin se nejen na jeho práci ptala Daniela Karafiátová. V sobotu 13. června bude hostem zpěvačka Marie Rottrová.

Patří mezi světovou špičku fotografů krajin, je vyhledávaný v evropském měřítku a mezinárodně uznávaným fotografem. A naposledy fotil přibližně před čtyřmi dny pole rozkvetlých vlčích máků nedaleko Prahy.

A jaký je postoj Ladislava Kamaráda k fotografování? "Já jako jeden z mála lidí prosazuji, že fotografie není o tom, jak atraktivní je objekt, jak atraktivní je pozadí, jak nedostupná je lokalita nebo v jaké výšce to je foceno. Fotografie je o tom, co z daného kousku země tvůrce dokáže přenést a energii místa předat dalším lidem."

Nejen na pole vlčích máků za Prahu, ale také například do Nepálu nebo Pákistánu posluchače prostřednictvím fotek Ladislava Kamaráda zavedl Dopolední Radiožurnál. A Daniela Karafiátové se zeptala také na jeho výstavu na Staroměstské radnici v Praze.

A na co se její návštěvníci mohou těšit? Přibližně sedmdesát vystavených velkoformátových fotografií nabídne obrazy z různých oblastí světa - Nového Zélandu, Islandu a Egypta. Ale také ze všech koutů Čech. Právě o posledně zmiňovaných typech fotek Ladislav Kamarád tvrdí, že si jich cení víc než všech ostatních.

Nechte se tedy Ladislavem Kamarádem pozvat na ojedinělou výstavu - a poslechněte si, jak jeho fotografie vznikaly. V záznamu celého rozhovoru.

Záznam celého rozhovoru s Ladislavem Kamarádem i s dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v Rádiu na přání.

autor: als
Spustit audio