Markéta Irglová

16. květen 2011

Pondělním Hostem Radiožurnálu byla zpěvačka Markéta Irglová, která absolvovala malé turné po Česku. Jak sama říká, na návrat do Česka se těšila, protože od té doby, co žije ve Spojených státech, se vrací domů jen zřídka. „Koncerty byly pěkné, vzdálenosti jsou tu menší a lidé opravdu poslouchají, váží si koncertů,“ nastínila své dojmy.

Zároveň připustila, že v uplynulých dvou letech prošla změnou. „Před nahráním své první sólové desky jsem nebyla na samostatné koncertování připravená,“ připouští. „Glen Hansard chtěl roční volno od hudby, ale já jsem se hudby nechtěla vzdát, a tak jsem nahrávala písničky. Za rok jsem napsala snad 14 skladeb,“ popisuje.

Markéta Irglová si podle svých slov musela především uvědomit, kdo je a co opravdu chce. Zvlášť období po získání Oscara za píseň Falling Slowly bylo velmi náročné. „V jednu chvíli jsem měla pocit, že mě unáší proud,“ přiznává.

Zpěvačka Markéta Irglová má zkušenosti s vystupováním v malých klubech, hraním na ulicích, ale i ve velkých sálech. Vysvětluje, že při koncertu je nejdůležitější atmosféra. „Když jde o pěkný sál, lidé se cítí dobře a jsou už od začátku dobře naladěni,“ domnívá se.

Zpěvačka Markéta Irglová zavzpomínala na předávaní Oscarů

Moderátorka Lucie Výborná se Markéty Irglové ptala na natáčení epizody seriálu Simpsonovi, ale také třeba na návrat známé zpěvačky zpět do Česka. Proč se vlastně odstěhovala z Irska do Spojených států? A plánuje psát písně v češtině? I to se dozvíte při poslechu audio záznamu rozhovoru.

Záznam celého rozhovoru s Markétou Irglovou a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio