Radek Holub

15. květen 2011

Přestože podle svých slov rozhovory nijak nevyhledává, přijal herec Radek Holub pozvání do Hosta Radiožurnálu, aby si povídal s moderátorem Václavem Žmolíkem například o roli Jaga v Othellu Williama Shakespeara, kterého uvádí Divadlo Na Jezerce.

Ve hrách slavného básníka a dramatika vystupoval i v rámci Shakespearovských slavností, které se pravidelně konají na Pražském hradě. „Vystupoval jsem ve Snu noci svatojánské a Romeo a Julii,“ vzpomíná Radek Holub. A jak dodává, naučit se slova považuje za svůj nejjednodušší úkol. „Pak musí herec vzít text a dát si ho do srdce,“ vysvětluje.

Radek Holub hraje v zajímavých rolí, které by mnoho herců označilo za vysněné. On však reaguje zdrženlivě. „Nejsem pověrčivý, ale některé věci ze svého oboru neřeším,“ potvrzuje. „Role přicházejí a odcházejí,“ naznačuje s úsměvem.

Letošní prázdniny však divadlu věnovat nehodlá. „Rozhodl jsem se, že deset měsíců budu v divadle a dva sobě,“ vysvětluje s úsměvem a připojuje plány na léto, které plánuje strávit na chalupě.

Moderátor Václav Žmolík se ho ptal také na to, kdy se rozhodl stát se hercem. Co se mu líbí na působení v Divadle na Jezerce? Jak vzpomíná na natáčení filmu Juraje Herze Habermannův mlýn? A proč začal cvičit jógu? I to si můžete poslechnout v iRadiu.

Záznam celého rozhovoru s Radkem Holubem a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio