Dagmar Pecková

28. květen 2011

V sobotu si moderátor Václav Žmolík povídal s operní zpěvačkou Dagmar Peckovou, která v současné době žije v Německu, ale do Česka se podle svých slov ráda vrací. Ve vysílání Hosta Radiožurnálu zavzpomínala na některé vtipné momenty své kariéry a popsala plány do budoucna.

„Máme stále v Praze dům, takže sem často jezdíme. Myslím, že naše země je krásná a děti by ji měli poznat,“ domnívá se známá mezzosopranistka, která se trochu ohlédla za svou dosavadní kariérou a pozvala posluchače na koncert Jak život šel.

Profesionální kariéru začala Dagmar Pecková už ve 20 letech, kdy vystupovala v plzeňském divadle. Tehdy vystupovala v americkém muzikálu Snílci. „Po roce jsem odešla do Hudebního divadla Karlín,“ vysvětluje s tím, že nezná kolegyni, která by vystupovala tak dlouho, jako ona.

Dagmar Pecková však vysvětluje i negativní stránky, které její povolání přináší. „Nikdo se mě na jevišti neptá, jak se cítím. Musím vystoupit a zpívat,“ říká. Na druhou stranu se domnívá, že vede naprosto běžný život. „Někdy se cítíte dobře a jste na vrcholu, pak se dostaví propad. Myslím, že podobně žijí všichni,“ domnívá se.

Moderátor Václav Žmolík se známé operní zpěvačky ptal také na Gustava Mahlera, který patří mezi její oblíbené skladatele. Co si na něm oblíbila? Proč už nechce zpívat roli Carmen? A nepřemýšlela někdy, že by začala učit? I to se dozvíte při poslechu audio záznamu rozhovoru.

Záznam celého rozhovoru s Dagmar Peckovou a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio