Petra Kvitová

13. červenec 2011

Ve středu si moderátorka Lucie Výborná povídala s letošní vítězkou Wimbledonu Petrou Kvitovou. „Pořád tomu nemůžu uvěřit,“ popsala své dojmy z grandslamového vítězství. Ve vysílání navíc nastínila zákulisí slavného turnaje, ale i své tenisové začátky.

„Rodiče mě nevychovávali jako profesionální tenistku,“ vzpomíná. „S tátou jsme si vždycky po škole hodinu pinkali a soustředili se na techniku, ale až do 16 nebo 17 let jsem s nikým jiným nehrála, jen v rodině,“ popisuje Petra Kvitová s tím, že začínala hrát ve Fulneku na kurtu číslo jedna.

Teprve před pěti lety vstoupila do profesionálního klubu. „Bála jsem se, nevěděla jsem, co dělat, ale nakonec jsem našla vrstevnice, s nimiž jsem mohla hrát,“ zmiňuje své relativně pozdní profesionální začátky. „Neúspěchy jsem si prošla, ale všechno klidně plynulo a najednou tu s vámi sedím a povídám si o vítězství ve Wimbledonu,“ nemůže se ubránit údivu Petra Kvitová.

Jednou z překážek bylo i její astma. „Před dvěma lety jsem byla ve Spojených státech a při tréninku jsem nemohla dýchat. Vůbec jsem netušila, co se děje. Až později jsem přišli na to, že trpím astmatem,“ vysvětluje Petra Kvitová s tím, že plicní nedostatečnost ji ve sportu vůbec neomezuje.

Moderátorka Lucie Výborná s tenistkou Petrou Kvitovou

Co plánuje ještě tuto tenisovou sezónu stihnout? Přemýšlela někdy o své budoucnosti? A jak vlastně vypadá zákulisí velkého tenisového turnaje? Odpovědi Petry Kvitové si můžete poslechnout v iRadiu.

Záznam celého rozhovoru s Petrou Kvitovou a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio