Tomáš Kaberle

25. červenec 2011

V pondělí se v Hostu Radiožurnálu mluvilo o hokeji a především o zámořské NHL, v niž mimo jiné hraje i Tomáš Kaberle, jehož tým letos vyhrál Stanleyův pohár. Tuto trofej tak mohli vidět i lidé v Česku. Známému hokejistovi kladl otázky tentokrát moderátor Petr Král.

Na loučení se slavným pohárem byl Tomáš Kaberle už připraven, ale oslavy podle něj byly skvělé. „Přišlo hodně lidí a myslím, že všichni se s pohárem vyfotili, což je důležité,“ popisuje oslavy ve Velké Dobré.

Pohár je přitom relativně těžký. „Uvádí se 15,5 až 16 kilogramů. Navíc cestuje s ochrankou, a tak není možné s ním vyvádět, jako tomu bylo v minulosti,“ zavzpomínal Tomáš Kaberle na bouřlivé oslavy jiných českých hokejistů.

Moderátor Petr Král se Tomáše Kaberleho ptal také na rituály, které mnozí sportovci striktně dodržují. „Pověrčivý nejsem, spíš dodržuji některé věci a snažím se je neměnit,“ uvádí. „Pravou brusli si utahuji první nebo jsem už dvě hodiny před zápasem v kabině,“ popisuje s úsměvem.

Tomáš Kaberle byl pondělním Hostem Radiožurnálu

Hokejista Tomáš Kaberle také zavzpomínal na dobu, kdy se mu v hokeji příliš nedařilo. Jak podobné okamžiky překonal? A jak se mu asi bude hrát v novém týmu? Co si myslí o záchraně kladenského hokejového klubu? I to se dozvíte při poslechu audio záznamu rozhovoru.

Záznam celého rozhovoru s Tomášem Kaberlem a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio