Pavel Horváth

16. září 2011

Plzeň zažívá skutečnou fotbalovou euforii. Nejprve vybojovala titul, navíc v jubilejní sezóně, a následně postoupila do Ligy mistrů. Jejímu kapitánovi, ostřílenému Pavlu Horváthovi, v pátek své otázky pokládal moderátor Tomáš Pancíř.

Prý je starý, v zápasech neběhá a má nadváhu. Tak posměšně se někteří novináři a fanoušci o kapitánovi fotbalové Plzně vyjadřují. Respektive vyjadřovali. Nedávno jim Pavel Horváth mohl definitivně sebrat vítr z plachet. Svému týmu totiž pomohl dostat se do prestižní Ligy mistrů.

Jeho současnou úspěšnou kariéru v Plzni přitom paradoxně odstartoval vyhazov z pražské Sparty. Horváthovi příznivci si nyní mnou ruce – plzeňský úspěch mohou vnímat jako alespoň částečné zadostiučinění, obzvlášť poté, co se Spartě nepodařilo probojovat ani do Evropské ligy.

Sám Pavel Horváth prý pocit satisfakce necítí – přestože upřímně přiznává: „Kdybychom s Plzní postoupili do Ligy mistrů v roce, kdy jsem ze Sparty odešel, tak bych to tak bral. Pocit křivdy ze mě však už od té doby zmizel. Dnes nemám důvod cítit vůči Spartě zadostiučinění, jsem zkrátka jen rád, že se v Plzni vše daří.“

S veškerou energií se tak dnes Pavel Horváth upíná k dalším zápasům v základní skupině Ligy mistrů, v níž Plzeň kromě běloruského Borisova – s nímž už plzeňská Viktorka stihla remízovat – čekají i skvělé útočné týmy Barcelony a italského AC Milán. Jak svému klubu Pavel Horváth v dalších zápasech Ligy mistrů věří? Také na to se Tomáš Pancíř svého hosta zeptal.

Pavel Horváth s Tomášem Pancířem

Padly však i další dotazy. Jakým způsobem před samotnými zápasy povzbuzuje svůj tým? Obrátily se někdy jeho legendární vtípky proti němu? A jak náladu plzeňských fotbalistů ovlivňuje atmosféra Ligy mistrů?

Záznam celého rozhovoru s Pavlem Horváthem a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: als
Spustit audio