Chantal Poullain

29. listopad 2011

V úterý si moderátor Jiří Chum povídal s herečkou a šansoniérkou Chantal Poullain. Její nadace Archa Chantal už potřetí představí kalendář Proměny, tentokrát s fotografiemi známých mužů, kteří na nich ztvárnili různé filmové postavy.

„Chtěla jsem dostát tradici, a tak představíme kalendář Proměny 2012. Tentokrát je jiný, protože jsme vsadili na muže,“ vysvětluje Chantal Poullain s tím, že právě kalendář je stěžejní částí nadace. „Lidé, kteří mají to štěstí, že nepřijdou do kontaktu s dětskou částí nemocnice, mívají tendenci na naši nadaci zapomínat, a tak se musíme připomenout,“ zmiňuje.

Nadace Archa Chantal pomáhá zpříjemnit dětem nemocniční prostředí. „Pracujeme na psychice dětí a v nemocnicích vymýšlíme celé světy, například cirkusový, svět klaunů a podobně,“ popisuje Chantal Poullain a dodává, že její nadace tak promění nejen nemocniční stěny, ale také třeba nábytek. „Nejsem sice šťastná, že děti musejí do nemocnice, ale dělá mi dobře, že jim můžeme alespoň trochu pomoct,“ nastiňuje.

V rozhovoru došlo také na nemoc, nad kterou nakonec Chantal Poullain zvítězila. „Jsem trochu medvěd a potřebuji problémy řešit sama,“ tvrdí o rakovině prsu, kvůli které absolvovala operaci i ozařování. „Nechtěla jsem, aby mě rakovina dostala,“ říká a zároveň všem posluchačkám připomíná přínos preventivních prohlídek.

Jak se jí hraje v Divadle Ungelt? Kdy představí album s novými šansony? A jak se připravuje na Vánoce? I to se dozvíte při poslechu audio záznamu rozhovoru.

Záznam celého rozhovoru s Chantal Poullain a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio