Aneta Langerová

17. prosinec 2011

Už šest roků je patronkou Světlušky, která pomáhá spojovat svět nevidomých se světem těch, kteří mají zrak v pořádku. Sobotním hostem Radiožurnálu byla zpěvačka Aneta Langerová. Kolik našlapala na světluščím trojkole? A jak na její svérázný velociped reagovali lidé? Také na to se jí Václav Žmolík zeptal.

Už v listopadu vyrazilo z Ostravy speciální trojkolo, které mělo do Prahy dopravit symbolické světlo pro Světlušku. „Já sama jela jen kousek, přibližně 20 kilometrů,“ vzpomíná dnes zpěvačka. „Mým úkolem bylo celou cestu odstartovat.“

Jízda na trojkole, to není jen tak běžná věc. Výprava mířící z Ostravy do Prahy proto budila zaslouženou pozornost. „Na silnici jsme samozřejmě museli být velmi opatrní,“ připomíná Aneta Langerová. „Lidé reagovali pozitivně a byli vůči nám hodně ohleduplní.“

Z Ostravy se šlapalo až do Prahy – a to za každého počasí. „Mluvila jsem s Lucií Výbornou, která jízdu dokončovala, ta byla opravdu nadšená,“ upozorňuje účastnice benefiční jízdy, že atmosféra mezi jednotlivými velocipedisty byla navzdory počasí skvělá.

Václav Žmolík se však Anety Langerové neptal pouze na Světlušku. Padly i dotazy týkající se jejích aktuálních hudebních plánů nebo soutěže Česko hledá Superstar.

Záznam celého rozhovoru s Anetou Langerovou a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: mjp
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.