Albert Černý a Jan Cienciala

8. březen 2012

Rozhovory už považují za součást své práce – přesto je stále baví. I s takovým pocitem přišli ve čtvrtek do studia Radiožurnálu dva členové úspěšné kapely Charlie Straight Albert Černý a Jan Cienciala. Své otázky jim pokládala Lucie Výborná.

V roce 2009 získala jejich kapela hned tři Anděly. „Český posluchač si konečně začal jméno Charlie Straight spojovat s českou kapelou,“ vzpomíná zpěvák Albert Černý. „Ovšem Andělé nám pomohly i jinak. Konečně jsme přestali být se svými koncerty v mínusu,“ usmívá se.

Tak výrazný úspěch, jakého se kapela při předávání Andělů v roce 2009 dočkala, často pro oceněné hudebníky znamená tlak. Nic takového prý členové třinecké kapely nepociťovali. „Bylo to způsobeno možná i tím, že jsme desku vydali už předtím, jen ji znali pouze naši skalní fanoušci,“ vzpomínají členové Charlie Straight.

Na kapele je znát silný vliv vzorů jako například Coldplay, Radiohead nebo The Kooks. Možná proto není s podivem, že pro mladé hudebníky je typické, že tvoří a zpívají výhradně v angličtině.

Kytarista Jan Cienciala

„Angličtinu máme rádi a chtěli bychom hrát i v zahraničí,“ vysvětluje Albert Černý. „Napsat pěkný český text je navíc složitější než napsat text anglický.“

Co by se muselo stát, aby Albert Černý napsal hezký český text? Také na to se Lucie Výborná zeptala. Padly však i další dotazy. Odpovědi obou mladých hudebníků si můžete kdykoliv poslechnout ze záznamu.

Záznam celého rozhovoru s Albertem Černým a Janem Ciancialou a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: als
Spustit audio