Alena Mihulová a Boleslav Polívka se sešli ve filmu Domácí péče: Scénář jako ze života

6. červenec 2015

Herci Boleslav Polívka a Alena Mihulová si zahráli manželskou dvojici v novém snímku Domácí péče, který měl premiéru na festivalu v Karlových Varech. A oba se také sešli v mobilním studiu Radiožurnálu. Neskrývají přitom radost z toho, jak velký úspěch měl film u diváků.

Alena Mihulová hraje ve filmu hlavní roli ženy, která se poněkud pozdě vydala na cestu sebepoznání. Jejího manžela hraje Boleslav Polívka.

„Láďa je z malého města. Já ty lidi znám z blízka, tak trochu k nim i patřím, k té tvrdé slupce. Každý umí zakrývat své opravdové city vůči ženě, stydíme se před nimi pokleknout,“ popisuje Bolek Polívku svou roli v novém filmu.

První výraznou rolí Aleny Mihulové byla postava Marie ve známem filmu Sestřičky z roku 1983. A nyní se k podobné roli vrací. „Zdravotní sestry jsou mi asi předurčené. Scénář je nádherný, jako ze života, dlouho jsem nic takového nečetla,“ podotýká.

Čtěte také

A Boleslav Polívka nešetří chválou. „Lidé tleskali a stáli, nemohli přestat. A já je nemohl utišit. Dokonce jsem začal žárlit,“popisuje s úsměvem průběh včerejší premiéry.

50. Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, Bolek Polívka

Ve filmu také vystupují Tatiana Vilhelmová a Zuzana Kronerová. A o čem vlastně příběh vypráví? Hlavní ženská postava v podání Aleny Mihulové má nehodu a propuká u ní nemoc. A v tu chvíli se začíná odvíjet příběh manželského páru.

„Krátce řečeno, oni jsou v krizi už od svatby,“ dodává Bolek Polívka.

Čtěte také

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: prh
Spustit audio