Anna Geislerová: Na place jsem levitující hvězda, denní rutina je ale mnohem náročnější

2. prosinec 2015

I nejobsazovanější filmová herečka v Česku Anna Geislerová prožila plonkové období, během něhož se živila rozhovory s kolegy. A protože ví, co herce trápí a jaké otázky nemají v oblibě, kladla jim raději velmi netradiční dotazy.

Když se jí narodilo třetí dítě, vzala si pauzu od natáčení a dnes na tu dobu vzpomíná ráda, byť připouští, že klid pro ni není to pravé. „Pořád říkám, že chci klid, ale myslím, že v tom neumím existovat. Když mám klid, vytvářím okolo sebe neklid a začnu něco dělat,“ přiznává Anna Geislerová v rozhovoru s moderátorkou Lucií Výbornou.

Natáčení filmů považuje spíš za odměnu. „Na place vím, co mám dělat. Nosí mi jídlo a pití, jsem levitující hvězda,“ popisuje s tím, že denní rutina je mnohem náročnější, zvlášť když do ní zahrne děti, management rodiny a zájmy.

Anna Geislerová se postupem času musela na place otrkat. „Nedělám divadlo, natáčím jen filmy a občas seriály,“ upozorňuje na specifičnost své profese a vysvětluje, že herectví považuje za vztah, ke kterému potřebuje koníčky, ať už knihy, návrhářství nebo třeba cukrárnu.

Své herecké výkony hodnotí poměrně přísně. „Uvědomíte si, že hrajete, něco velmi silně prožíváte, ale například v obličeji to není poznat,“ vysvětluje své minulé chyby. „Dojde vám, že musíte dát najevo emoce. Na to jsem dlouho zapomínala,“ přiznává.

Zajímá vás víc? Audio záznam celého rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio