Architekt Petr Kolář vybudoval luxusní hotel na Maledivách. Stavím domy, které musí fungovat, tvrdí

6. říjen 2014

Architekt, který se neobejde bez fotoaparátu – to je Petr Kolář, který letos dokončil projekt luxusního hotelového komplexu na Maledivách. Vybavují se vám při zmínce o luxusu zlaté kohoutky? Pro Petra Koláře znamená luxus něco úplně jiného.

Luxus podle něj znamená, že vám hotelový komplex poskytne vše, co od dovolené očekáváte. „Když si chcete zahrát tenis, má hřiště kvalitní povrch, abyste si kvalitně zahrála,“ popsal ve vysílání Hosta Radiožurnálu moderátorce Lucii Výborné.

Při stavbě hotelového komplexu tedy podle něj není důležitá jen architektura. Je třeba myslet také na služby.

Petr Kolář pracoval na stavbě hotelového komplexu na neobydleném korálovém ostrově, ale stejným způsobem přistupuje i ke stavbě rodinných domů.

Čtěte také

„Stavím domy, které musí nejdřív fungovat. A pak se vytvoří pěkný obal,“ přibližuje s tím, že interiér musí být uzpůsoben přáním klienta. „Musím zjistit, jaké jsou vaše zvyky. Třeba i to, jak si zouváte boty,“ vysvětluje.

„Když děláte svou práci dobře, stane se z ní zábava,“ přibližuje svou profesi Petr Kolář. Jenže i při stavbě na Maledivách se dostal do úzkých. V jaké situaci? A jaký má tento architekt názor na novodobou venkovskou architekturu? To jste mohli slyšet na Radiožurnálu mezi 10. a 11. hodinou.

Na ostrově na Maledivách vybudoval Petr Kolář luxusní hotelový komplex

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio