Bára Kodetová: Byla jsem Barbara, jsem Barbora a cítím se Bárou

29. březen 2013

Hostem Radiožurnálu byla v pátek herečka Bára Kodetová, kterou můžete vidět v televizním filmu z cyklu Nevinné lži. Jak se jí hrála postava ženy, která se svou přítelkyní vychovává dítě? Proč věří charakteristikám hvězdných znamení? A z jakého důvodu si změnila jméno? I na to se známé herečky ptal moderátor Jan Pokorný.

„Byla to skvělá příležitost pracovat s Terezou Vrábelovou, která je velmi inteligentní žena a dobrá režisérka,“ zmiňuje Bára Kodetová spolupráci při natáčení snímku Chromozom. Ten vypráví o lesbickém páru, který vychovává dítě.

Čtěte také

„Jedna z žen se musí vyrovnat s faktem, že není matkou dítěte,“ popisuje Bára Kodetová s tím, že jde o téma na dlouhý rozhovor. „Náš svět je posunutý. Můžeme vidět manželské páry, tedy muže a ženu, které vychovávají své děti špatně. A pak jsou tu homosexuální páry, které můžou děti vychovávat dobře,“ zamýšlí se.

Naše životy podle Báry Kodetové ovlivňují geny i osud. „Spíš bych se nepřikláněla ani k jednomu, protože nás formuje také společnost,“ míní a připomíná své přejmenování. Bára Kodetová se totiž původně jmenovala Barbara.

„Moje jméno znamenalo, že jsem člověk, který překonává překážky. A já jsem jich musela překonávat skutečně hodně. Proto jsem si ho změnila na Barboru,“ vysvětluje. Jméno Barbora ve spojení s příjmením Kodetová prý značí především umělecké sklony a jemnost. „To ke mně jde mnohem lépe,“ dodává.

Herečka Bára Kodetová si zahrála v televizním filmu z cyklu Nevinné lži

Proč nemá ráda castingy a prý zanedbává marketing? Jak vychovává své dcery? A jaké povahové vlastnosti zdědila po svém otci Jiřím Kodetovi? To se můžete dozvědět při poslechu audio záznamu rozhovoru.

Záznam celého rozhovoru s Bárou Kodetovou a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio