Berlusconizace médií je tady, myslí si Josef Klíma

27. leden 2014

Ve svém novém pořadu se snaží odhalovat duši českého národa. Jakou ji tedy máme? I na to odpovídal novinář a spisovatel Josef Klíma v Hostu Radiožurnálu po 10. hodině.

„Podceňujeme se, nadáváme na korupci a zbabělost, ale možná jsme úplně jiní,“ zamýšlí se. V novém pořadu vystavuje Čechy různým testům. „Výsledky sice nemají vědeckou hodnotu, ale testů jsme předtočili celou řadu a byl jsem příjemně překvapený,“ prozrazuje Josef Klíma, který už podruhé odešel z TV Nova.

„Tentokrát to bylo ekonomické rozhodnutí. Nikdo s námi nejednal, jestli by pořad nemohl být levnější a pestřejší,“ popisuje s tím, že teď je jeho pořad skutečně levnější a pestřejší, ale na jiné stanici.

Čtěte také

Ve vysílání Radiožurnálu navíc Josef Klíma zavzpomínal na některé kauzy. I na tu nejznámější, podle které byl natočen film. „Kauza Kajínek trvá už 14 let a dodnes nevíme, jak to s ním bylo,“ připomíná.

Uvažoval někdy Josef Klíma o vstupu do politiky? A jak vidí budoucnost českých médií? Proč si myslí, že novináři budou pod vlivem autocenzury? I to si jste mohli slyšet mezi 10. a 11. hodinou.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio