David Koller: Kapela je jako manželství. A Lucie překonala partnerskou krizi

2. březen 2013

Stejně jako legendární fénix, i kapela Lucie prý vstane z popela. Alespoň to už dlouho opatrně mnozí naznačovali. A David Koller má pro fanoušky legendární české kapely výbornou zprávu!

Kapela? To je jako manželství. Alespoň to v rozhovoru s Petrem Rajchertem tvrdí muzikant David Koller. „S ostatními z kapely býváš intenzívně celý den. A nakonec ti zkrátka začnou lézt na nervy, ať už jsou, jací jsou,“ podotýká někdejší frontman slavné kapely Lucie.

Právě s tou se kdysi po dlouhých 18 letech společného hraní rozhodli – zůstaneme-li u partnerské terminologie – „dát si pauzu“. Ta trvala bezmála 10 let a nyní se snad, k velké radosti hudebních fandů Lucie, chýlí ke svému konci.

Oblíbený muzikant neskrývá své naděje, zároveň však přiznává: „Ani na funkční manželství, ani na funkční kapelu nemám univerzální návod. To, zda lidé v určitou chvíli dovedou táhnout za jeden provaz a nechat svá ega za dveřmi, je vždy náhoda.“

Aby těch dobrých zpráv nebylo málo, David Koller navíc v rozhovoru s Petrem Rajchertem slibuje něco, co pro fanoušky Lucie znamená skutečný splněný sen. Nové písně.

Co teď tedy znovuobnovenou kapelu Lucie čeká? Co bude mít společného s muzikálovým světem? A z jiného soudku: proč se David Koller rozhodl vyrazit na akustické turné a na co se fanoušci, kteří se na něj chystají, mohou těšit?

Záznam celého rozhovoru s Davidem Kollerem a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: als
Spustit audio