Dočkáme se pokračování seriálu Čtvrtá hvězda? Prozradila Lenka Krobotová

Film Díra u Hanušovic, seriál Čtvrtá hvězda, účinkování v Dejvickém divadle – to všechno stíhá herečka Lenka Krobotová. „Když člověk musí, tak jede,“ okomentovala své vytížení ve vysílání Hosta Radiožurnálu.

A učení scénářů? To jí prý nedělá problémy. „Učím se za pochodu lépe než doma. Občas mám však výčitky,“ přiznává. To ve chvílích, kdy odchází do divadla a nemůže se večer věnovat dětem. „Jde o daň za herecké povolání,“ vysvětluje.

V divadle bývá nervózní hlavně před premiérou. Na malém jevišti Dejvického divadla je totiž všechno vidět. „Každé šlápnutí vedle může být jako pěst mezi oči,“ popisuje Lenka Krobotová s tím, že na jevišti je člověk odkázaný sám na sebe, zatímco film závisí hlavně na režisérovi. „Film je větší podvod. Dá se v něm pracovat třeba se střihem,“ uznává.

V říjnu bude mít premiéru snímek Díra u Hanušovic o mladé ženě, která se rozhodne pracovat jako hospodská na malé vesnici. Vedle Lenky Krobotové ve filmu uvidíte také Tatianu Wilhelmovou nebo Ivana Trojana. „Jde o poměrně úsporné herectví,“ prozrazuje Lenka Krobotová.

Jak popisuje natáčení seriálu Čtvrtá hvězda? A proč má radost z představení Kafka ´24, které je inspirováno posledním rokem života Franze Kafky? I na to se ptala moderátorka Lucie Výborná.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio