Dominik Hašek: Můj návrat k hokeji je nepravděpodobný

14. únor 2013

Uplynulo už 15 let od doby, kdy česká hokejová reprezentace vybojovala na olympiádě v Naganu zlaté medaile. Jak na stěžejní okamžiky turnaje vzpomíná Dominik Hašek, legenda mezi hokejovými brankáři? Ve vysílání Hosta Radiožurnálu se ho ptala moderátorka Lucie Výborná.

„Už první zápas s Finy jsme brali vážně, protože jsme chtěli postoupit ze skupiny z prvního místa, abychom hráli proti slabšímu soupeři,“ připomíná Dominik Hašek, podle něhož se už v úvodním zápasu projevila síla mužstva. „Rozjezd je na každém turnaji důležitý a nám se povedl,“ zdůrazňuje.

Za důležitý považuje Dominik Hašek zápas se Spojenými státy. „Američané byli totiž jedni z největších favoritů olympiády. Měli v týmu největší hvězdy a my jsme se jich trochu báli,“ přiznává. Zmiňovaný respekt se projevil především v první třetině zápasu. „Pak v kabině padlo pár slov a dokázali jsme zápas obrátit,“ pokračuje ve vzpomínání.

Emotivní byl zejména zápas s Kanadou, nad kterou Češi vyhráli. Jak vnímal prohru svého týmu hokejista Wayne Gretzky? „Jeden z nás cítil velké štěstí, druhý naopak smutek. Navíc jsem věděl, že Wayne přišel o svůj životní sen. Jenže takový je život,“ míní Dominik Hašek.

Dominik Hašek popsal pocity sportovců při vítězstvích i prohrách

Jak vypadal finálový zápas z pohledu brankáře? Jak vzpomíná Dominik Hašek na bujaré oslavy v Česku? A oslaví letošní 15. výročí výhry v olympijském turnaji? Nejen to se dozvíte při poslechu záznamu rozhovoru.

Záznam celého rozhovoru s Dominikem Haškem a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio