Filip Blažek nejen o Hovorech o štěstí mezi čtyřma očima: Hrát darebáka je mnohem jednodušší

19. srpen 2014

Přehlídka domácího terorismu, festival trapna – tak se mluví o hře Hovory o štěstí mezi čtyřma očima, ve které můžete vidět i herce Filipa Blažka. Jak se mu hraje po boku Jitky Schneiderové nebo Kryštofa Hádka?

Hořká komedie ukazuje tři příběhy ze života, které nekončí dobře. „Když se dva rozejdou, jeden z nich je na tom vždycky hůř,“ přibližuje Filip Blažek příběh mileneckých dvojic.

A přestože jde v inscenaci o vztahy, Filip Blažek se neřídil scénářem a vyhnul se vyznání lásky. „Chtěl jsem, aby mi diváci věřili,“ popisuje.

Prázdniny tráví hraním. „V září mám volno. Pak přijdou oprašovačky, tedy návrat k představení,“ zmiňuje. Vidět ho můžete třeba v Bytné na zabití, Vše o mužích, Kutlochu nebo v Muži na zabití.

Čtěte také

Podle Filipa Blažka si doba žádá hlavně komedie. „Lidé se potřebují pobavit, ale rád bych si zahrál také v dramatičtějších kusech,“ přiznává.

Herec Filip Blažek hraje během léta mimo jiné ve hře Hovory o štěstí mezi čtyřma očima

Jak vzpomíná na natáčení snímku Andělská tvář? Má nějaké pěvecké ambice? Proč si nechal ostříhat své blonďaté kudrnaté vlasy? A z jakého důvodu začal cvičit? Ptala se moderátorka Lucie Výborná mezi 10. a 11. hodinou.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio