Gejzír má osvěžit dobrými zprávami, říká o novém magazínu ČT moderátorka Iveta Toušlová

13. září 2014

„V médiích ukazujeme jenom výseč reality, která je velmi často černá, ukazujeme, jak někdo lže nebo podvádí, ale že někdo něco umí a někomu pomohl, o tom se příliš často nemluví,“ říká moderátorka České televize Iveta Toušlová. A právě dobré zprávy má přinášet nový magazín Gejzír. „Řekli jsme si, že bychom mohli blbou náladu trochu rozptýlit,“ vysvětluje v rozhovoru s moderátorkou Patricií Strouhalovou.

Iveta Toušlová má řemeslo dobře osahané a rohlíkem ji jen tak někdo neopije. „Když za mnou někdo přijde s tím, že něco nejde, tak řeknu: Ale nepovídej,“ usmívá se Iveta Toušlová, která jako novinářka začínala v tištěných médiích, prošla rozhlasem, 13 let moderovala v televizi Události a vymyslela řadu vlatních projektů.

Čtěte také

Jaký je podle ní rozdíl mezi televizí a rádiem? „Nejsou tu osvětlovači, kameramani, neběhají tu maskérky se štětcem, mám pocit, že si můžeme povídat o životě. V tom je kouzlo rádia,“ nastiňuje s tím, že se jí občas po práci v rozhlase stýská.

Když televize přišla se zadáním na nový magazín, tak si udělala vlastní průzkum a zjistila, že v jednom týdnu se v Událostech vyskytnou pouze dvě dobré zprávy za den. A tak vznikl Gejzír – proud dobrých zpráv. „Věřím, že nový pořad bude barevným osvěžením a růžovými brýlemi bez vedlejších účinků,“ říká.

Jak vzniká úspěšný pořad? Jak se vybírají témata pro magazín Gejzír? A jaká je 13. komnata Ivety Toušlové? I to jste se mohli dozvědět v Hostu Radiožurnálu mezi 10. a 11. hodinou.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: prh
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.