Hudebník Michal Dvořák: Lucii dva roky neuslyšíte, čekají nás vlastní projekty

10. červenec 2014

Skupina Lucie má za sebou další velké turné, ale pro hudebníka a člena kapely Michala Dvořáka tím nic nekončí – čtyři měsíce bude mimo jiné pracovat na živé nahrávce z koncertů. Jak je to ale s novou deskou kapely? „Dělat nové věci je nutné, ale je to práce na rok a půl. S kapelou jsme se dohodli, že se dva roky budeme věnovat vlastním projektům, pak uvidíme,“ říká Michal Dvořák v rozhovoru s moderátorem Janem Pokorným.

„V kapele jsme jako čtyři kohouti na jedné slepici, trávíme spolu 24 hodin denně. A tohle soužití čtyř bohémů dává lidem zřejmě něco neopakovatelného, proto je o nás stále zájem,“ vysvětluje Michal Dvořák s tím, že z každé haly nebo většího kulturního domu kapela dostává nabídky na hraní.

Čtěte také

Fanoušci Lucie si však budou muset nějakou dobu na další koncerty počkat. „Comebacku Lucie jsme věnovali dva roky příprav a jiné projekty jsme nechali spát, dle dohody ve skupině se budeme věnovat dva roky vlastním projektům, “ vysvětluje.

On sám založil například projekt Vivaldianno, se kterým má lákavé nabídky ze zahraničí, jako manažer turné Lucie musí pracovat například na DVD pro Českou televizi. „Dělat nové věci je nutné, ale je to práce na rok a půl. Uvidíme ale za dva roky, třeba se shodneme a ještě něco vyšvihneme,“ dodává.

Na projektu Vivaldianno spolupracují Michal Dvořák a Jaroslav Svěcený

Umí Michal Dvořák složit dechovku? Jaké projekty ho čekají? A jak vzpomíná na vystupování s Lucií před koncertem Rolling Stones? I to jste mohli slyšet mezi 10. a 11. hodinou v Hostu Radiožurnálu.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: prh
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.