Jak tráví Vánoce divadlo Semafor? Nastínil principál Jiří Suchý

24. prosinec 2014

„Člověk se má celý život pořád co učit, věcí, které by mohl znát, je nepřeberné množství, že vždy známe jen zlomek,“ říká básník, dramatik a principál divadla Semafor Jiří Suchý. A možná právě díky takovému přístupu Semafor stále existuje. „Proč bych toho nechával, když mám plné divadlo,“ vysvětluje v rozhovoru s moderátorkou Lucií Výbornou.

Jak tráví divadlo Semafor Vánoce? Kromě představení pro publikum si přijde na své i ansámbl divadla. „Každé Vánoce uspořádáme večeři – řízky s bramborovým salátem v Semaforu, to jsou ty nejlepší, které jsem kdy měl,“ podotýká.

A co ho nutí držet divadlo stále nad vodou? „Baví mne to, a kupodivu to baví i značné množství občanů naší vlasti,“ vysvětluje. A případné kritiky bere s humorem, podobně jako periodikum Stará fronta Zítra, které založil.

„Všechno to začala Mladá fronta Dnes, která loni napsala, že jsme na tom špatně a že jde o naši poslední sezónu. Ponoukalo mě to všechno k recesi, která se setkala s velkým ohlasem,“ podotýká s tím, že když ho někdo napadá, tak si z toho dělá legraci. „Inspiruji se a svým způsobem jsem za to vděčný,“ usmívá se.

Čtěte také

Jaká přestavení připravuje divadlo Semafor? A proč je vánoční píseň Purpura tak oblíbená? I to jste se mohli slyšet mezi 10. a 11. hodinou.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: prh
Spustit audio