Jan Budař chystá další turné Seznamme se. „Díky setkávání s lidmi zažívám zázračné okamžiky,“ říká

27. srpen 2017

Jak by to vypadalo, kdyby muži při seznamování mluvili pravdu? Takový je podtitul autorského představení „Saznamme se“ herce, režiséra, hudebníka, scenáristy a také ilustrátora Jana Budaře. Čtyři typy mužů – podnikatel, rocker, esoterik, romantik – představí náhodným divačkám z publika, které se mohou hlásit dobrovolně. „Bývá o to velký zájem,“ říká v rozhovoru s moderátorkou Patricií Strouhalovou.

Představení na pomezí koncertu letos začíná 6. září v Luhačovicích, v porovnání s minulými dvěma roky zahraje Jan Budař své písně na klavír sám. „Těším se na to, jak to celé bude působit dohromady, niterný projev – klavír a zpěv – a zároveň barevné, výtvarné projekce,“ říká.

Každé představení má jiné publikum, každá žena, která se přijde seznamovat s mužem na pódiu, je jiná. „Zažívám zajímavé, kolikrát až zázračné okamžiky právě díky setkávání s lidmi,“ vysvětluje.

Již delší dobu pracuje i na knize Princ Mamánek, díky níž se po 20 letech dostal k malování – najednou vzal tužku a papír a za dvě hodiny namaloval celý obrázek draka. „Úplně jsem zapomněl, jak nádherná činnost to je, cokoliv malovat,“ vysvětluje

Nakonec se rozhodl ilustrovat celou knihu sám – nikdy tolik obrázků během jednoho měsíce nenamalovat. Vyrazil také i na cestu po Evropě a navštívil místa, kde žili slavní malíři. „Věřím tomu, že se to nějak mohlo promítnout i do těch kreseb,“ uzavírá.

autoři: pst , prh
Spustit audio