Jan Kraus: Selfie mě nebere. Fotit mobilem jste se mohli odjakživa

27. srpen 2014

„Dostat se k vám, to je opravdu rachota,“ řekl hned po 10. hodině moderátorce Lucii Výborné herec a moderátor Jan Kraus, který o sobě mluví spíš jako o komikovi. Diváky baví, i když se vyhýbá fenoménu selfie a obejde se bez polévání ledovou vodou.

„Polévání ledovou vodou se skutečně vyhnu. Stejně tak selfie,“ potvrzuje Jan Kraus. „Když něco dělají všichni, moc se mi do toho nechce,“ uvažuje a připomíná, že ho rozesmálo, když lidé objevili autoportréty. „Vyfotit mobilem se mohli odjakživa,“ diví se.

Show Jana Krause je založená nejen na osobnosti komika, ale také na týmu lidí. „Bez něj by show nebyly. Sám bych sehnat maximálně devět hostů,“ popisuje. „To, jak baviči vystupují a předvádějí se, neznamená, že dělají i to všechno v zákulisí,“ vysvětluje.

Čtěte také

Zároveň se tak dostává k charakteristice mediálního prostředí. „Mediální management je něco jiného než výroba aut nebo rukavic,“ uvažuje. Jinakost vidí například v tom, že lidé nejsou anonymní. V médiích totiž každý vystavuje svou tvář a osobnost. „Máte právo být malinko na hlavu,“ připomíná Jan Kraus.

Jana Krause se ptala moderátorka Lucie Výborná

Jak to vypadá, když se rodina Krausových setká při oslavách narozenin? Nemá připravenou nějakou novou divadelní hru? A co považuje za skutečnou výzvu? Ptala se moderátorka Lucie Výborná.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio