Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek, deblkanoisté

12. červenec 2012

Deblkanoistika je skoro něco jako manželství. Chodíme spolu od druhé třídy, směje se Ondřej Štěpánek. Ten spolu s Jaroslavem Volfem vyhrál evropské mistrovství. Připravují se na olympiádu, akci, na kterou se sehrávali už od dětství doslova desítky let.

Pro přesnost. Do lodi spolu Štěpánek a Volf usedli až tři roky poté, co se potkali. „Oba jsme začínali na kajacích, ve čtvrté třídě nás trenér přemluvil do debla,“ vzpomíná Jaroslav Volf. S Jakubem Štěpánkem tak slaví 21. sezónu v jedné lodi.

Jubilejní dvacátá sezóna pro ně přitom moc šťastná nebyla. „Nedostali jsme se ani do reprezentačního výběru,“ vzpomíná Ondřej Štěpánek. Ten věří, že nepovedená sezóna 2011 byla základem úspěchu a klidu pro tu letošní, olympijskou.

„I manželka mi říkala, že je dobře, že jsme dostali facku, jinak bychom usnuli na vavřínech,“ podotýká Štěpánek.

Na olympiádu se tedy deblkanoistický pár cítí dobře. Překážkou jim ovšem bude legendární slovenské duo, bratři Pavol a Peter Hochschornerové. „Jsou vynikající, když ty porazíte, tak máte skoro jistotu, že to je na medaili,“ podotýkají naši deblkanoisté na adresu trojnásobných olympijských vítězů.

Deblkanoisté vyhráli evropské zlato

Jak se tedy chystají Štěpánek s Volfem na olympijské klání do Londýna? Co je z taktického hlediska při vodním slalomu nejdůležitější? A jak se duo slalomářů domlouvá v průběhu samotného závodu? I na to se moderátorka Lucie Výborná zeptala.

Záznam celého rozhovoru s Jaroslavem Volfem a Ondřejem Štěpánkem, stejně jako s dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: mjp
Spustit audio