Je jiná doba, dnes už můžeme být trapné, říká Pavla Tomicová o seriálu Trapný padesátky

11. září 2017

Život začíná v padesáti! Aspoň podle nového komediálního seriálu České televize Trapný padesátky. „Scénář si mě okamžitě získal,” neskrývá představitelka jedné z hlavních rolí Pavla Tomicová v rozhovoru s Lucií Výbornou.

V novém dvanáctidílném seriálu scenáristky Ireny Obermannové excelují tři výrazné české herečky, kromě Pavly Tomicové i Klára Melíšková a Alena Mihulová. Hlavním mottem seriálu je: „Buďme trapní a nestyďme se za to!”

„Člověk by měl dělat to, co chce, bez ohledu na to, že se to nehodí k jeho věku,” vysvětluje Pavla Tomicová. „Říkává se, že se v seriálu chováme chvílemi jako puberťačky. Ale vlastně proč ne? Já sama jsem trapná celý život.”

Skutečným ztřeštěným „padesátkám” dnes podle ní doba přeje. Zatímco dřív ženy v padesáti vypadaly starší a okolí je více tlačilo do určité podoby, dnes jsou časy rozvolněnější. „Padesátka s příklepovkou dnes není ničím zvláštním,” směje se Pavla Tomicová.

Zhubla díky pravidelné stravě

Od natáčení Trapných padesátek ji dnes dělí rok a půl a také pětadvacet kilogramů. „Je to krásný vedlejší produkt všeho, co se mi dělo,” pochvaluje si. „Je mi velice dobře. Nejen proto, že je člověk lehčí, ale i proto, že jsem byla na začátku jara nemocná,” vzpomíná.

Jak dnes vysvětluje, za její nadváhu mohla - pro někoho možná paradoxně - podvýživa. „Neměla jsem režim, téměř jsem nejedla,” vysvětluje herečka. „Dokud jsem si to nezměnila v hlavě, nedařilo se, jakmile jsem se ale začala bát o zdraví, začala jsem pravidelně jíst a díky tomu jsem zhubla.”

Ze seriálu Trapný padesátky zatím Česká televize odvysílala dvě epizody. Dvanáctidílná série se vysílá vždy v pondělí ve 21 hodin na ČT1.

autor: als
Spustit audio