Je to jako sebevražedná mise, říká Jiří Strach o natáčení pohádky Anděl Páně 2

21. prosinec 2015

Pohádky mívají dobrý konec, zvlášť ty vánoční. Výjimkou nebude ani připravovaný druhý díl filmu Anděl Páně, který natáčí režisér Jiří Strach. V rozhovoru s moderátorkou Lucií Výbornou sice nechtěl prozradit děj, ale uznal, že hlavní hrdina by měl být nakonec za své činy povýšen.

„Už jsme měli dva dny malou předtáčku,“ popisuje Jiří Strach s tím, že natáčení začne na přelomu ledna a února. Anděl Páně 2 by tak měl vstoupit do kin během adventu 2016. Známý režisér si chce při natáčení stále uvědomovat vlnu laskavosti, humoru a nadhledu.

„Když se podíváme, co jsou to za tituly, které se roky reprízují a diváci se k nim s láskou vracejí, zjistíme, že nejde o severské faustovské romantiky. Tyto pohádky stojí na českém laskavém humoru,“ zamýšlí se Jiří Strach s tím, že jde o svým způsobem pravidlo, jehož se držel i při natáčení pohádky Svatojánský věneček.

Čtěte také

A když vzpomíná na první díl Anděla Páně, uznává, že ho překvapila rychlost, s jakou se tento film dostal do srdcí diváků. „Stačilo 10 let,“ zdůrazňuje. Proto natáčení druhého dílu považuje spíš za sebevražednou misi. „Je to jako sprint sám se sebou. A obava z výsledku je mučivá,“ přiznává. I proto se ke druhému dílu nechce stavět s pýchou či snad nafoukaností.

Jiří Strach s Lucií Výbornou po boku

Audio záznam celého rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio